Vilniaus mokytojų namai
EN

Teatralizuoto skaitymo „Prieblandos seserys“ metu moterys kalbės moterims apie moteris

2015 m. Šv. Kotrynos bažnyčioje Dievo Apvaizdos koplyčioje pradėti rengti projekto Gyvo žodžio vakarai skaitymai. Jų metu profesionalūs aktoriai miestiečiams, norintiems prasmingai, neskubant praleisti pirmadienio vakarus, pristatydavo išskirtinius literatūrinius tekstus.  2016 m. projektas buvo praplėstas edukaciniu aspektu - profesionalūs aktoriai savo programas pradėjo rengti kartu su studentais ar moksleiviais, atskleisdami jiems ne tik literatūros išskirtinumą, bet ir jos suvokimo bei pateikimo publikai subtilybes.

Pirmasis 2017 m. rudens sezono vakaras – teatralizuotas skaitymas Prieblandos seserys pagal Lauros Sintijos Černiauskaitės kūrinį lauks klausytojų spalio 2 d. 19 val. Pagrindinis šio skaitymo leitmotyvas - moterys, moterims apie moteris.

Apysakoje gyvena prieblandos seserys – dukros ir motinos, suimtos į sudėtingų santykių gobeleną, susietos kraujo, meilės, kompleksų ir nuoskaudų ryšiais. Jos, kaip ir daugelis kitų mano personažų – bundančios sielos. Kai manęs klausia, kiek dar rašysiu apie tą patį, atsakau: pasaulyje gyvena milijardai žmonių, ir kiekvienas iš jų atsibunda, - jeigu atsibunda apskritai, - tik jam ypatingu būdu. Apie tai galima rašyti ir skaityti visą gyvenimą – įsitikinusi Laura Sintija Černiauskaitė.

Skaityme dalyvauja aktorė, režisierė, „Knygos teatro“ vadovė Redita Dominaitytė ir jos mokinė Laura Misiukevičiūtė. Tai ne tradicinis skaitovių duetas - mokytojos skaitymą mokinė Laura papuoš ne tik tekstu, bet ir savo kurtais, teatro skaitymams pritaikytais muzikos garsais. Skaitymo svečiai - Kristina Savickytė, Gabija Urniežiūtė, Larisa Kalpokaitė.

Teatralizuotas skaitymas Prieblandos seserys spalio 2 d. 19 val. Dievo Apvaizdos koplyčioje. Trukmė 50 min.

Įėjimas laisvas.

Projektą Gyvo žodžio vakarai. Mokinys/mokytojas rengia VšĮ Vilniaus mokytojų namai, remia Lietuvos kultūros ministerija ir Lietuvos kultūros taryba.

2017 m. rugsėjo 22 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: