Vilniaus mokytojų namai
EN

Raginant tausoti gamtą, prie Vilniaus mokytojų namų suplevėsavo Žemės vėliava

Šiandien, lygiai vidudienį, 12 val. minėdami Žemės dieną, Vilniaus mokytojų namų darbuotojai, ragindami praeivius tausoti gamtą, idant ja galėtume harmoningai džiaugtis, kartu su viso pasaulio geros valios žmonėmis prie savo įstaigos iškėlė Žemės vėliavą.

Vilniaus mokytojų namų direktorė Zita Žepnickienė, kreipdamasi į Vilniaus gatvės praeivius, kalbėjo, jog mūsų ir būsimų kartų gyvenimas priklauso nuo mūsų pačių - sąžinės ir iniciatyvų, tausojant vienintelę ir svarbiausią – Žemę.

Vilniaus mokytojų namai  palaikydami viso pasaulio geros valios žmonių iniciatyvą, jau nuo 1999 m. vykdo renginius, skirtus Pasaulinei Žemės dienai, tuo primindami visiems, kad praeitas didelis etapas žmonijos vystymosi istorijoje, laukiant  naujų laikų su viltimi, kad bus geriau gyventi. Tačiau nevertėtų pamiršti, kad į naują tūkstantmetį  pasiėmėme kalnus šiukšlių, pašiltėjusį klimatą, užterštą orą, žemę ir vandenis.  Kurdami vis tobulesnę, patogesnę ateitį pridarome daugybę bėdų.

Šiandien keldami  Žemės vėliavą Mokytojų namų žmonės ragina: susimąstyti – ką galime pakeisti savo darbuose, gyvenimo būde ir mintyse, kuriant patogesnę aplinką.

Pasitikdami sugrįžtančius paukščius – pasisemkime iš jų dvasinės energijos.

2012 m. kovo 20 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: