Vilniaus mokytojų namai
EN

XVI tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „TAI - AŠ“

 „SOLO. IR DRAUGE“ 

Šv. Kotrynos bažnyčia
Ketvirtadienis
Spalio 18 d. 19 val.

Atlikėjai:

Andrius Kulikauskas (Gintaras Šulinskas - gitara).
Kostas Smoriginas su grupe (Andrius Balsys -  klavišiniai, Martynas Kuliavas – gitara).
Ilona Balsytė (Martynas Kuliavas – gitara).
Koncerto trukmė 1,5 val. (be pertraukos).

16-ojo tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai-aš“ atidarymo koncerte žiūrovai kviečiami susitikti su iškiliais ir visų pasiilgtais atlikėjais ir kūrėjais. Koncerto pavadinimas „Solo. Ir drauge“ pasirinktas neatsitiktinai: visus vakaro herojus sieja bendras vardiklis - teatras. Jame susipynę ir menininkų kūrybiniai keliai.

Ilona Balsytė ir Andrius Kulikauskas kartu kūrė legendiniame „Dainos teatre“, o su Kostu Smoriginu susitiko didelio pasisekimo sulaukusiame dueto spektaklyje „Meilės laiškai“. Gitaristas Martynas Kuliavas, nesenai prisijungęs prie Kosto Smorigino kūrybinės grupės, kartu su Ilona Balsyte sukūrė teatralizuotą koncertą „Svajonių gatvės“, tad koncerto žiūrovai gali tikėtis  kūrybinių siurprizų atliekamų ir solo, ir drauge.

https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/xvi-tarptautinis-dainuojamosios-poezijos-festivalis-tai-as--solo-ir-drauge-259781/

„IŠ VISOS ŠIRDIES, IŠ PLAČIOJO PASAULIO“

Šv. Kotrynos bažnyčia
Penktadienis
Spalio 19 d. 18 val.

Pasaulio spalvom žaižaruojanti muzika

Šis koncertas – tai žaižaruojantis vitražas sudarytas iš dainų, atskriesiančių iš skirtingų Europos kampelių ir skambėsiančių įvairiausiomis kalbomis. Kiekvienas klausytojas ras tai, kas atliepia jo širdį. Gal tai bus mąslios ir kartais ironiškos Gedimino Storpirščio dainos ar „Baltų varnų“ skaidrios melodijos, o gal po koncerto negalėsite nustoti niūniuoti šmaikščių žemaitiškų Povilo Girdenio dainų.  Šv. Kotrynos skliautuose aidės nuoširdūs Liubos Nazarenko romansai, keltiško kolorito prisodrintos Airijos kūrėjų dainos, romantiškai ir svajingai nuteiks Belgijos ir Prancūzijos bardų pasirodymai.

Visi pasirodymai labai saviti ir skirtingi, bet juos vienija tai, kas yra bardiškos savasties ašis - nuoširdumas ir žinutė, keliaujanti tiesiai į klausytojo širdį, nesvarbu, kokia kalba ji buvo išdainuota...

https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/xvi-tarptautinis-dainuojamosios-poezijos-festivalis-tai-as--is-visos-sirdies-is-placiojo-pasaulio-260096/

„BARDAI VAIKAMS. DAINUOJA VISI“

Šv. Kotrynos bažnyčia
Šeštadienis
Spalio 20 d. 12 val.

Nepakartojamas muzikinis susitikimas.

Šis koncertas bus pilnas šypsenų, plojimų, patrepsėjimų ir paburzgėjimų. Kitaip ir negali būti, kai scenoje vaikų pamėgtas bardas  -  Giedrius Arbačiauskas. Šį kartą Giedrius pakvies vaikus kartu su Keliaujančiu muzikantu nusikelti į stebuklingą miestą. Muzikinėje nuotykių kelionėje skambės dainelės sukurtos pagal R. Skučaitės, T. Dirgėlos, H. Radauskos tekstus, o taip pat žaismingos žinomų dainelių interpretacijos.

Kitas muzikinis susitikimas bus nemažiau įsimintinas. Būna taip, kad dainos tampa žinomesnės negu jų kūrėjai. Gal ne visi gerai pažįsta Laurą Remeikienę, bet jos daina „Tuk tuk, širdele“  tikrai yra visų mažųjų klausytojų  grojaraštyje.

https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/xvi-tarptautinis-dainuojamosios-poezijos-festivalis-tai-as--bardai-vaikams-dainuoja-visi-259785/

„TAI-MES“

Šv. Kotrynos bažnyčia
Šeštadienis
Spalio 20 d. 18 val.

Skirtingos kartos – muzika viena

Sako obuolys nuo obels netoli krenta arba su kuo sutapsi , toks ir pats tapsi... Šiame koncerte žiūrovai kviečiami pasidžiaugti mylimų bardų ir atlikėjų dainomis, kurias jie atlieka su savo šeimos nariais. V.V.Landsbergis bei Vidas Petkevičius koncerte pasirodys kartu su savo dukromis. Po bažnyčios skliautais skambės žinomos ir visų pamėgtos dainos.
Iš gausios Vaicenavičių šeimynos koncerte savo autorine kūryba pasidalins multiinstrumentalistas Julius Vaicenavičius, populiarios grupės ,,Kūjeliai“ narys ir Liucija Vaicenavičiūtė. Mama Dalia Vaicenavičienė atliks kelis lietuviškus romansus, kurie yra savita stilistika išdainuota poezija.
Giedrius Arbačiauskas koncertuos kartu su žmona Agne, profesionalia violačelininke bei grupe.
Pasirodymų metu bus puiki proga dar kartą pasidžiaugti, kokios talentingos mūsų muzikantų šeimos!

https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/xvi-tarptautinis-dainuojamosios-poezijos-festivalis-tai-as--tai-mes-260023/

Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ rengiamas nuo 2003 m. sukūrė savo legendą : jaukūs vakarai, prasmingi atlikėjų dainų tekstai, išradingos muzikinės kompozicijos ir nuoširdžios klausytojų simpatijos kasmet sutraukia didelį pulką šio festivalio gerbėjų.

Laukiame Jūsų!

2018 m. rugpjūčio 9 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: