Vilniaus mokytojų namai
EN

Vilniečių šeimos šventė Motinos dieną.

Gegužės 6 – Motinos dieną Šventos Kotrynos bažnyčioje įvyko Vilniaus mokytojų namų organizuotas „Vidudienis visai šeimai“. Bene gražiausios pavasario šventės proga susirinkusias mamas sveikino Veronika Povilionienė, aktorė Gintarė Latvėnaitė, Kričenų ir Vaicenavičių šeimos. Spalvingu renginio akcentu tapo naujos „LT Identity“ kolekcijos pristatymas. Kolekcijos autorės – dizainerės Jolanta Rimkutė ir Ieva Ševiakovaitė. Renginyje regėjome vaikų ankstyvojo meninio ugdymo mokyklėlės „Strazdanėlės“ (vad. Petras ir Sonata Kričenos) spektaklio „Čiulba ulba“ ištraukas.
Koncerto pradžioje išgirdome ne tik pakilų ir prasmingą Veronikos Povilionienės sveikinimą Motinos dienos proga, bet ir nuoširdų palinkėjimą puoselėti ir gerbti šeimą, kurstyti jos židinį, džiaugtis buvimu drauge ir bendru muzikavimu. Vėliau klausėmės M. K. Čiurlionio menų mokykloje besimokančių Bernardo ir Beatričės Kričenų pasirodymų, po kurių sekė aktorės Gintarės Latvėnaitės jausmų kupinos eilės.
Ryškiu ir spalvingu renginio akcentu tapo naujos drabužių kolekcijos „LT Identity“ pristatymas. Tautine simbolika ir spalvomis pulsuojančius rūbus sukūrė dizainerės Jolanta Rimkutė ir Ieva Ševiakovaitė. Maloniu netikėtumu tapo faktas, jog šią kolekciją pademonstravo ne profesionalūs modeliai, o moterys ir vaikai - dizainerių bičiuliai ir ankstyvojo meninio ugdymo mokyklėlės „Strazdanėlės“ vaikai su mamomis.  
Netrukus į sceną kilo ir daugiau šios mokyklėlės narių – skambant Veronikos Povilionienės pasakojimui ir stilizuotai lietuvių liaudies muzikai, buvo parodytos spektaklio „Čiulba ulba“ ištraukos. 
Apie draugiškus šeimos vakarus bylojo Vaicenavičių šeimos pasirodymas. Auginanti šešis vaikus ši šeima neretai muzikuoja drauge, groja įvairiais instrumentais ir žodžio „susiburti“ prasmės ieško žodyje „burtai“...
Šį įvairialypį ir spalvingą renginį vainikavo bendra vaikų daina, simboliškai skambanti kaip nuoširdžiausias „Mamyte, aš tave labai myliu!”

Šventės akimirkos: http://www.kultura.lt/lt/photos/index

2012 m. gegužės 8 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: