Vilniaus mokytojų namai
EN

Pasaulinė Žemės diena Vilniaus mokytojų namuose minima jau 20- tąjį kartą

Pirmą kartą Vilniaus mokytojų namai pažymėjo Jungtinių Tautų paskelbtą Pasaulinę Žemės dieną 1999 metais. Tuomet VMN inicijavo akciją „Laiškai žemei“. Jos metu didžiulis žemės gaublys keliavo per 28 Lietuvos miestus. Miesto gyventojai ant jo rašė palinkėjimus ir laiškus Žemei, moksleiviai piešė piešinius. Vėliau buvo surengta paroda ir išleista knyga „Laiškai žemei“. Nuo tada jau 20 metų Vilniaus mokytojų namai pamini šią prasmingą dieną, kviesdami visus geros valios žmones prisiminti, jog Pasaulinė Žemės diena mus ragina ir įpareigoja konkrečiais darbais prisidėti prie gamtinės aplinkos puoselėjimo ir saugojimo. Visus. Kasdien.

Šiemet Pasaulinės Žemės dienos proga Vilniaus mokytojų namuose įvyko „Pavasario šauklių“ kūrybinės dirbtuvės. Jų metu mažuosius vilniečius iš lopšelio-darželio „Gudrutis“ nuotaikingais muzikos garsais pasveikino tarptautinio akordeonistų konkurso dalyvis Salvijus Aukštuolis (Zarasai). Vaikai išklausė pasakojimo apie gamtos saugojimo svarbą, pynė įvairiaspalves pavasario apyrankes, dainavo dainas ir pasirašė po pasižadėjimu saugoti gamtą. Vėliau Mokytojų namų balkone tradiciškai buvo iškelta Žemės vėliava. Varpelių skambesys mažųjų rankose kvietė praeivius nelikti abejingais mūsų Žemei ir saugoti ją. Simbolinis šventės pabaigos akcentas buvo, kai „Gudručio“ darželio vaikai savo supintas juosteles užrišo ant pirmaisiais pumpurais pasipuošusių medelių. Tai - parskrendančių paukščių ir bundančios žemės pasveikinimas ir pažadas būti žemės draugais ir savo mažais kasdieniais rūpesčiais bei darbeliais prisidėti prio jos globos ir išsaugojimo.

Kovo 18 d. VMN Mažojoje salėje buvo atidaryta paroda skirta Pasaulinei Žemės dienai „EKSPEDICIJA „BRYDĖ PER PASAULĮ 2018“. Paroda veiks iki 2019 m. gegužės mėnesio.

 

2019 m. kovo 20 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: