Vilniaus mokytojų namai
EN

Vilniaus mokytojų namų kiemelyje buvo atidaryta Laisvės vėjo jėgainė!

Ar pastebėjote, kad Vilniuje padaugėjo laisvės oro? Gal tai dėl to, kad  šeštadienį Vilniaus mokytojų namų kiemelyje buvo atidaryta Laisvės vėjo jėgainė. Daug vaikų tapo laisvės vėjo malūnėlių konstruktoriais ir pasigamino savo vėjo malūnėlius. Taip linksmai ir kūrybiškai šurmuliuodami Vilniaus mokytojų namai pažymėjo atkurtos Lietuvos trisdešimtuosius metus.

Apsilankymas Laisvės Vėjo Jėgainėje buvo tarsi smagus edukacinis nuotykis.  Visoje kiemelio erdvėje įsikūrė skirtingi jėgainės cechai, kuriems vadovavo draugiški ir linksmi laborantai. Kaip orientaciniame žaidime vaikai keliavo iš vieno cecho į kitą, kol gražus ir pačių pasigamintas vėjo malūnėlis pradėjo suktis jų rankose.

Vos įžengę į kiemelį vaikai pateko į Žaliavų cechą. Čia jie gavo malūnėlių paruoštukus – malūnėlį ir kotelį. Dekoratorių ceche renginio dalyviai išliejo visą savo fantaziją spalvindami malūnėlio dalis.  Konstruktorių ceche su laborantų ir tėvelių pagalba varžteliai, sraigteliai ir tarpinės atsidūrė savo vietose ir malūnėliai buvo pasiruošę suktis. Vėliau jaunieji konstruktoriai keliavo į išbandymų cechą, kur vėjo gūsiais buvo išbandyta, kaip sukasi malūnėlio sparnai, o patys drąsiausi vaikai atlaikė ir lapų pūtiko iššūkį. Buvo daug šypsenų ir linksmų nuotraukų.  Smegenų centro ceche užduotis gavo visi šeimos nariai. Vaikai spėliojo emociukais užšifruotas pasakas, o tėveliai bandė išnarplioti patarles. Smegenų centro antspaudą užsidirbti buvo nelengva, bet labai smagu. Paskutiniame etape visi dalyviai keliavo į juodąją palapinę - Šviesos foto cechą, kur šviesos pagalba buvo kuriama finalinė foto.

Kai vėjo malūnėliai buvo baigti, išbandyti ir nufotografuoti, drąsiausi ir labiausiai patyrę jėgainės operatoriai, vaikams drąsinant, užkopė ir  sukonstravo didžiąsias vėtrunges ir visi džiugiai pasitiko grupę  ,,Kūjeliai“ . Grupės koncerte vaikai kartu su atlikėjais dainavo ir šoko. Visų rankose sukosi  vėjo malūnėliai – laisvos Lietuvos ir gražios ateities simbolis.

Dėkojame visiems, kurie užsuko į Laisvės Vėjo Jėgainę ir lauksime jūsų kituose renginiuose.

Šviesos foto galerija:

https://drive.google.com/drive/folders/1SkAI_QwmqiMbtnBSVxeaVJXdhGdFlsGq?usp=sharing

Reginio akimirkos:

http://www.kultura.lt/lt/photos/index

2020 m. spalio 2 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: