Vilniaus mokytojų namai
EN

Minėkime Lietuvos laisvės 30-metį kartu!

Sausio 13 - osios ryte languose uždegsime atminimo žvakutes. Prieš trisdešimt metų žvakučių niekas nedegė, tą sausio rytą buvo tik nerimastingas laukimas ir nežinia. Puls ar nepuls, grįš ar negrįš? Ir kai kurie negrįžo. Bet tie negrįžusieji savo auka nutiesė mums Laisvės kelią. Kelią, kuriuo mes kaip tauta einame jau trisdešimt metų. Ir ta mūsų kelionė prasminga tik tada, kai žengiame visi susitelkę, darydami savo gražius ir prasmingus darbus, būdami dėkingi vieni kitiems ir dar tokios netolimos praeities didvyriams, kurie išsaugojo mums laisvę būti gyventi ir kurti.

Sausio 13-osios šventės proga mes kviečiame kartu pasidžiaugti tuo Laisvės keliu einančiais ir kuriančiais. Šiandien kviečiame pasižiūrėti filmą ,,Išeiti iš namų“ (režisierė Rasa Miškinytė) apie legendinį keliautoją ir ilgalaikį Vilniaus mokytojų namų bendradarbį, vakarų ciklo ,,Pažinimo keliai iš Vilniaus“ organizatorių Algimantą Jucevičių. Nes ir mažiausia ir pati didžiausia kelionė prasideda nuo paprasto veiksmo - turi išeiti iš namų.

Prisimindami ir pagerbdami tuos, kurie mūsų laisvę išsaugojo, niekada nepamirštame tų, kurie ją paskelbė. Jau ketverius metus gyvuoja Vilniaus mokytojų namų projektas ,,Pasidainavimai su Veronika. Signatarų keliais“. Šia proga, kviečiame pasiklausyti šio projekto šviesų ir įkvepiantį atminimo vakarą – koncertą iš Klaipėdos.

Kalbėdami apie mūsų laisvės kelią, norime pasidalinti filmu apie Vilniaus mokytojų namus ,,Čia gyva kultūra“ (režisierė Laima Lingytė). Kultūrinis mūsų įstaigos gyvavimo kelias siekia net 75 veiklos metus. Tai filmas apie namus, kuriuos kūrė daugybė talentingų ir atsidavusių savo mylimam darbui žmonių.

Savo šventišką susibūrimą norėtume užbaigti ypatingos šviesos kūriniu, Vilniaus mokytojų namų mišraus choro ,,Bel Canto“ koncertu ,,Sunrise Mass“. Simboliškos saulėtekio mišios, tarsi perduoda žinutę, kad laisvės kovotojų auka nebuvo beprasmė. Ateitis šviesi ir galinga kaip vieningas daugiabalsis choras.

Renginių vaizdo įrašus rasite Vilniaus mokytojų namų FB https://www.facebook.com/VilniausMokytojuNamai

2021 m. sausio 11 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: