Vilniaus mokytojų namai
EN

Sekmadienio įkvėpimai - „Šv. Velykos ne pagal planą“

Visus sveikiname su artėjančiomis Šv. Velykomis!

Daugelis liūdnai atsidus, kad ne tokių Velykų laukėme, ne tokias planavome. Ir vėl šventės be artimųjų vizitų ir apkabinimų, be plačios giminės šurmulio prie šventinio stalo, be gyvų Šv. Mišių. Bet gal tai yra gera proga dūsautojui dar kartą įsigilinti į pagrindinę šios šventos dienos žinią. Tai yra pažadas, viltis ir prisikėlimas. Pabandykime atrasti įkvėpimą ir tos vilties bei atgimimo atgarsį savo kasdieniuose dalykuose. Vieniems tai bus viltis apie artėjantį skiepą, kitiems – pagaliau pamatyti klasiokų veidus ne kompiuterio ekrane, dar kažkam – vėl išgirsti gyvus aplodismentus. Auginkime savo mažas viltis šio sekmadienio šviesoje.

Tikimės, kad šį šventą sekmadienį užsukę į Vilniaus mokytojų namų FB puslapį rasite įkvėpimo savo šviesioms mintims. Šventinę transliaciją pradėsime 10 valandą pasikalbėjimu su etnologe Gražina Kadžyte apie senąsias Šv. Velykų tradicijas. Vėliau jos pasakojimą labai gražiai iliustruos kanklininkės Agotos Zdanavičiūtės atliekamas kūrinys – sūpuoklinė „Kaip aš augau“.

Nors Šv. Velykos negali pasigirti tokia giesmių gausa kaip Šv. Kalėdos, bet mūsų neprilygstamoji Veronika Povilionienė atvers savo dainų skrynelę ir pradžiugins keliomis tradicinėmis velykinėmis dainomis.

Kaip gražus šventinės dienos pabaigos akcentas nuskambės LMTA vokalo lektorės, operos solistės Aušros Liutkutės atliekama Balio Dvariono daina „Žvaigždutė“. Tikimės, kad ji pakylės jūsų viltis ir svajones iki šviesaus dangaus.

Su prisikėlimu!

Kovo 4 d. 10 val. susitinkame Mokytojų namų FB puslapyje: https://www.facebook.com/VilniausMokytojuNamai

2021 m. balandžio 1 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: