Vilniaus mokytojų namai
EN

Mamos diena – kaip vaikystės eilėraštis!

Sveikiname visas mamas su tarptautine Motinos diena!

Kai tariame žodį Mama, dažniausiai mintimis sugrįžtame į vaikystę. Jeigu mintyse reikėtų sudėlioti vaizdinį prisiminimą kas yra mama, turėtume visą pluoštą nostalgiškų stop kadrų. Vienam tai būtų lakuoti išeiginiai mamos bateliai arba vyšnių kompoto stiklainėliai išdėlioti vaikystės virtuvėje, kitam – savaitgalio rytai, kai gali įšokti pas mamą į patalus, dar kažkam – raminanti vakaro lopšinė, kuri palydi į nakties sapną. Daugeliui, neabejotinai tai būtų pasakos ir eilėraščiai, kuriuos prašydavome dar ir dar kartą paskaityti iš jau suskaitytų vaikystės knygų.

Gegužės 2 d. 12 ir 13.30 val. vilniečius kviečiame sugrįžti į  vaikystės laimingą „stop kadrą“, pasivaikščioti po savo vaikystės miestą ir prisiminti eilėraščius iš praeities. Imkite už parankės savo mamą, močiutę, vaikus ir ateikite į poezijos spektaklį - kelionę „Miesto eilės“. Aštuoniose Vilniaus senamiesčio gatvelėse ir kiemuose atgis lietuvių poetų Sigito Gedos, Violetos Palčinskaitės, Juditos Vaičiūnaitės, Antano A. Jonyno, Donaldo Kajoko ir kt. eilėraščiai vaikams.

„Tikimės, jog ši poetinė kelionė įkvėps šeimas į panašias keliones po savo miestą leistis ir savarankiškai – nuolat, naujai, visaip“,– pasakoja idėjos autorė, spektaklio režisierė Kristina Mauruševičiūtė.

Plačiau apie renginį čia: https://www.facebook.com/VilniausMokytojuNamai/posts/3983266755066009

Būtina registracija:  shorturl.at/mwP56

2021 m. balandžio 28 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: