Vilniaus mokytojų namai
EN

Ruduo – pats tinkamiausias metas poezijai, dainoms bei jaukiam festivaliui „Tai – aš“!

Vilniaus mokytojų namų organizuojamas dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ džiaugiasi atėjusiu spalvingu rudeniu ir kviečia geruosius vitaminus žiemai kaupti ne kur kitur, o festivalio koncertuose, kurie vyks jau spalio 18-24 dienomis!

Šių metų, devynioliktą kartą rengiamo festivalio „Tai – aš“ programa ragins mėgautis rudeniu jaukiuose, poetiškuose koncertuose, išgirsti naujus muzikinius projektus bei akcentuos lietuvių poetų kūrybos grožį.

Festivalio „Tai – aš“ atidarymo koncertui pasirinkta itin poetiška tema – „Nepaprastas paprastumas“, muzikos ir poezijos forma kvies paprastai kalbėti apie nepaprastus dalykus bei išgyventi „čia ir dabar“ akimirkas. Šiame atidarymo koncerte suskambės gražiausios lietuvių poetų P. Širvio, V. Kernagio, A. Miškinio, E. Karnauskaitės, E. Vaičiūnaitės ir kitų poetų eilės ir visiems puikiai žinoma ar kažkada girdėta, bet jau užmiršta lietuvių autorių muzika, koncerto metu eiles skaitys aktorė Gabija Jaraminaitė, dainuos aktorė – Lina Rastokaitė bei Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos  „Liepaitės“  jaunučių choras.

Tradicine festivalio programos dalimi tapęs koncertas, kuriame susitinka įvairiausio žanro atlikėjai - „(Ne)bardai bardiškai“ šiais metais pakvies į Sauliaus Bareikio, Jokūbo Bareikio ir žmonos Dominykos bei jų dukrų koncertą bei kvies susipažinti su išskirtiniu chorinės ir dainuojamosios poezijos muzikos sintezės projektu, kurį paruošė Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro jaunimo choras „Melomanai“ su Neda Malūnavičiūte bei Olegu Ditkovskiu.

Atėjus rudeniui dainuojamosios poezijos festivalis kviečia geras emocijas tarsi vitaminus kaupti ir „konservuoti“ koncertų metu, kad šaltais žiemos vakarais būtų kuo šildytis, todėl ne veltui vienas iš festivalio programos koncertų, skirtų visai šeimai, pavadintas - „Muzikine uogiene“. Šiame koncerte skirtame mažiems ir dideliems pasirodymą surengs Artūro Noviko džiazo mokyklos auklėtiniai, kurie specialiai ruošia dainas, pagal lietuvių poetų eiles. Festivalio uždarymo koncerte „Tai - mes“ taip pat skambės ypatingi pasirodymai, ant scenos suburiantis šeimos narius, čia retus savo pasirodymus surengs „Andrijauskų Trio“, muzikuojanti Vaicenavičių šeima ir savo nauja kūryba dalinsis Aidas Giniotis su sūnumi Ignu Giniočiu.

Be šių koncertų festivalis kaip ir kasmet sceną suteiks ir jauniesiems poetams, dainuojamosios poezijos atlikėjams, tradicija tapusiuose - „Naktinėjimuose“, kvies į ekskursijas bei edukacinius užsiėmimus ir skleis dainuojamosios poezijos grožį ir kitose Lietuvos miestuose! 

Daugiau festivalio informacijos: kultura.lt

Bilietus platina: bilietai.lt

Festivalį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė. 

Apie festivalį: Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai — aš“ rengiamas nuo 2003 m. „Tai — aš“ tai: bendruomeninės, tarpkultūrinės kūrybinės laboratorijos jauniesiems dainų ir tekstų autoriams, atlikėjams, po Lietuvos miestelius ir į kaimynines šalis keliaujantys koncertiniai ekipažai, Lietuvos ir užsienio atlikėjų pasirodymai vaikams ir ne vaikams bei jaukūs autorinės kūrybos naktinėjimai iki paryčių.

Panašūs pranešimai: 

https://www.15min.lt/vardai/naujiena/muzika/ruduo-tinkamiausias-metas-poezijai-dainoms-bei-festivaliui-tai-as-1054-1569160?fbclid=IwAR3Vvff6GgyxwcMS-c-hmWFONMeaEn7QqE36fRA0f5hJWdDwC_Dk5o6J7wc 

https://welovelithuania.com/ruduo-pats-tinkamiausias-metas-poezijai-dainoms-bei-jaukiam-festivaliui-tai-as/?fbclid=IwAR18FavdIureDMXDEqTKmglsEsVyylF1qHE03_7PGuLPuvjNeBPm5dUuvl8 

https://www.lrt.lt/naujienos/kultura/12/1501658/ruduo-pats-tinkamiausias-metas-poezijai-dainoms-bei-jaukiam-festivaliui-tai-as

 

2021 m. rugsėjo 22 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: