Vilniaus mokytojų namai
EN

Siautulingas sostinės gimtadienis Vilniaus mokytojų namuose: kieti riešutėliai, pirklys Petras ir papelijusi pirštinė

Siautulingai atšventėme sostinės gimtadienį Vilniaus mokytojų namų šaradų vakarėlyje gimnazistams „Vilnius – kietas riešutėlis“. Kūrybingame gimtadienio šventime dalyvavo gimnazistai iš Vilniaus Simono Daukanto gimnazijos, Vilniaus Jėzuitų gimnazijos, Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijos, Vilniaus statybininkų rengimo centro.

Puikaus renginių vedėjo Domanto Bugailiškio nuotaikingai naviguojami moksleiviai be didelio vargo įveikė visas kūrybines užduotis. Gimnazistai „laužė galveles“ eiliuotame protmūšyje apie Vilnių. Čia turėjo prisiminti, ką gi vienas Neries krantas sako kitam, taip pat išnarplioti, kas buvo atrasta Katedros požemiuose per didyjį Vilniaus potvynį. Kitoje užduotyje, pasiskirstę raidėmis, bandė kuo greičiau sustoti į žodį, reiškiantį aukščiausią Vilniaus restoraną ar naujausią sostinės tiltą.

Daug prunkštimo ir juoko sukėlė bandymai parašyti istoriją „Vieną kartą Vilniuje“, kur visi žodžiai turi prasidėti ta pačia raide. Ko tik neprirašė: ir apie „puikųjį pirklį poną Petrą pirkusį puikius pipirus palapinėje prie parduotuvės „Paprika“, ir apie „pradingėlio Prano pamestą pelėsiais prasmirdusią pirštinę paukščio pradangintą priblėsusioje padangėje“. Net nepagalvotum, kiek istorijų Vilniuje atsitinka iš „P“ raidės.

Daug jėgų ir kūrybinio potencialo prireikė pagrindinei užduočiai „Vilniaus šarados“. Joje moksleiviai per duotą laiko tarpą turėjo išvaidinti kuo daugiau sostinės objektų. Tikrai nebuvo labai lengva pavaizduoti Karoliniškes ar Kaziuko mugę, bet buvo linksma ir išradinga!

Visose užduotyse gimnazistai rinko vakaro valiutą – kietus riešutėlius, kuriuos po to naudojo aklajame vakaro aukcione. Niekada negalėjai žinoti ką nusipirksi: Mokytojų namų dovanojamus atvirus bilietus į geriausius miesto koncertus ar filmus (ačiū „Pasaka“ kino teatrui) ar simbolišką skanumyną. Bet pralaimėtojų nebuvo. Buvo kūryba, smagumas ir azartas. Visi dalyviai gavo puikius proginius Vilniaus savivaldybės įsteigtus suvenyrus.

Pirmas Vilniaus šaradų vakarėlis praėjo puikiai! Juo atidarėme Vilniaus šaradų turnyrą, kuris tęsis visus metus, o geriausios komandos susirungs finale lygiai po metų, per jubiliejinį Vilniaus 700-ąjį gimtadienį. Sekite žinias, greitai bus pradedama komandų registracija į balandžio mėnesio turnyrą.

Renginio akimirkos: https://www.kultura.lt/lt/photos/index

Viešinimo nuoroda: 

https://vilnius.lt/lt/kultura-ir-sportas-svietimas/siautulingas-sostines-gimtadienis-vilniaus-mokytoju-namuose-kieti-riesuteliai-pirklys-petras-ir-papelijusi-pirstine/

2022 m. sausio 25 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: