Vilniaus mokytojų namai
EN

Vilniaus mokytojų namai pasitinka Vasario 16-ąją su muzika ir poezija

Vasario 16 d.16 val. vilniečius ir miesto svečius kviečiame į muzikos ir poezijos vakarą „Tai gražiai mane augino...“, skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo dienai.

Aktorė Gražina Urbonaitė skaitys Justino Marcinkevičiaus poeziją, Mikalojaus Daukšos „Postilės“ fragmentą.

Tikimės, kad lietuvio širdžiai brangūs poetiniai tekstai sugrąžins žiūrovus į tautinės bendrystės būvį, pažadins ir sustiprins tautinę savimonę ir pilietiškumą. Poetinis žodis atvers kelią į supratimą, kad Lietuva bus laisva tiek, kiek laisvas jausis kiekvienas iš mūsų. Kartais Laisvės reikalavimai yra didesni ir ne visada patogūs mums, ištrauktiems iš kasdienybės sūkurio.

Kartu su poetiniu žodžiu skambės Daivos Čičinskienės vadovaujamo liaudiškos muzikos ansamblio „Kankleliai“ dainos. Programoje girdėsime visiems gerai atpažįstamus liaudies kūrinius, taip pat dainas apie Lietuvą ir Vilnių, sukurtas pagal didžiųjų mūsų poetų Just. Marcinkevičiaus, Maironio eiles. Šią šventinę popietę bus puiki proga atverti savo širdis ir pritarti atlikėjams dainuojant  mylimas ir patriotines dainas. Su daina prisiminsime, kaip didžiuojamės savo valstybe, nors geografiškai maža, bet didžia savo unikalumu, istorija, kultūra ir talentingais žmonėmis.

Švęskime Vasario16- ąją broliškai atvėrę širdis muzikai poezijai ir vienybei!

2022 m. vasario 11 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: