Vilniaus mokytojų namai
EN

Smagiai „trakštelėjo“ kūrybinių žaidimų turnyro „Vilnius – kietas riešutėlis“ finalas. Stipriausios komandos savaitgalį varžėsi Vilniaus mokytojų namuose

Pavasarį startavęs kūrybinių žaidimų apie Vilnių turnyras skirtas šeimai ir draugams keliavo po sostinės bibliotekas. Kiekvienas atrankinis turas vykdavo vis kitoje miesto bibliotekoje, kur žaisti susirinkdavo vietinės bendruomenės nariai. Gruodžio 2 d. Vilniaus mokytojų namuose visų turų nugalėtojai dalyvavo žaidimo finale, kur buvo išrinkta nugalėtojų komanda. 

„Vilnius  - kietas riešutėlis“ – tai nuotaikingas kūrybinių žaidimų turnyras apie Vilnių, jo istoriją, įvykius ir žmones. Šis žaidimas buvo sukurtas sostinės jubiliejaus proga. Jo tikslas - patraukiu būdu per smagias ir azartiškas užduotis supažindinti ir priminti svarbius Vilniaus įvykius, asmenybes, atskleisti miesto, kuriame gyvename unikalumą.

Kitas svarbus šio projekto ypatumas - jo mobilumas. Edukacinis žaidimas keliaudavo į gyvenamuosius rajonus. Lazdyniečiams ar Naujosios Vilnios gyventojams nereikėjo turiningo laisvalaikio ieškoti centre, pramoga atkeliaudavo į jų kiemą. Žaidimo užduotys buvo sukonstruotos taip, kad kiekvienas šeimos ar draugų kompanijos narys rado savo vaidmenį komandoje. Edukacinė pramoga kūrė azartišką atmosferą ir įtraukė žaidėjus į smagų tarpusavio bendravimą.

Žaidimo finale dalyvavo keturios geriausiai atrankiniuose turuose  pasirodžiusios komandos: „Šiltas pokalbis“, „Katinukai“, „Šarkas parkas“ ir „Vilniaus gangsteriai“. Komandų sudėtis buvo pati įvairiausia: nuo senjorų su vaikiais ir anūkais iki triukšmingos paauglių kompanijos. Puikaus renginių vedėjo Domanto Bugailiškio nuotaikingai naviguojami dalyviai be didelio vargo įveikė visas kūrybines užduotis. Jei atrankiniuose turuose žaidėjai laužė galvas kūrybiniame protmūšyje ir turėjo išnarplioti, kas buvo atrasta Katedros požemiuose per didįjį Vilniaus potvynį, tai finale sprendė muzikines šaradas. Nebuvo paprasta narplioti antonimais užkoduotas dainas apie sostinę ir greitai sumoti, kad „Naujieji Kauno pamatai“ yra puikioji daina apie senuosius Vilniaus stogus. Daug gerų emocijų sukėlė ir kūrybiniai komandų bandymai parašyti eilėraštį apie savo mylimą miestą iš duotų žodžių ir originaliausio Vilniaus bokšto statyba.

Visose užduotyse dalyviai rinko žaidimo valiutą –  riešutėlius, kuriuos po to naudojo aklajame aukcione. Niekada negalėjai žinoti ką nusipirksi: bilietus į geriausius miesto koncertus, stalo žaidimą ar knygyno dovanų kuponą. Pralaimėtojų nebuvo, buvo kūryba, bendrystė ir azartas. Finalą laimėjo ir daugiausia riešutų surinko smagi paauglių komanda iš Žirmūnų turo ironišku pavadinimu „Vilniaus gangsteriai“. Jie laimėjo specialiai turnyro nugalėtojams pagamintą tortą, kuriuo draugiškai pasidalino su visais žaidimo dalyviais. Sveikiname nugalėtojus ir tikimės susitikti kituose kūrybiniuose projektuose ateinančiais metais.

Projektą iš dalies finansavo Vilniaus miesto savivaldybė.

2023 m. gruodžio 6 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: