Vilniaus mokytojų namai
EN

Ruošiantis šimtmečio Dainų šventei, vilniečiai kviečiami dainuoti drauge su jos dalyviais

Ruošiantis šimtmečio Dainų šventei „Kad giria žaliuotų“, gegužės 18 d. vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami dalyvauti nemokamame renginyje „Vilnius dainuoja“, pasikartoti žinomiausias dainas bei drauge išmokti naujų kūrinių.

„Vilnius visus metus intensyviai ruošiasi šimtmečio Dainų šventei, kuri sostinėje šurmuliuos pirmąją liepos savaitę. Pajusti Dainų šventės nuotaiką ir teigiamas emocijas galima būnant ne tik jos dalyviu, bet ir aktyviu, kartu dainuojančiu bei šokančiu žiūrovu. Tai skatindami, kviečiame vilniečius ir miesto svečius į Rotušės aikštę, kur visą dieną bus galima mokytis žinomiausiais Dainų švenčių dainas ir šokius. Džiaugiuosi, jog švęsdami tradicinę Gatvės muzikos dieną, susitiksime ir vienysimės pasitikdami šimtmečio Dainų šventę“, – sako Vilniaus miesto vicemerė Simona Bieliūnė.

Gegužės 18 d., šeštadienį nuo 14 val. Rotušės aikštėje vyks ansamblių vakaro, folkloro, šokių ir dainų dienos dalyvių pasirodymai, į kuriuos galės įsitraukti ir renginio žiūrovai, miesto gyventojai bei svečiai.

Kviečiame ne tik stebėti, bet ir būti aktyviais renginio dalyviais prisijungiant prie choristų gretų! Uždara repeticija prieš renginį vyks gegužės 15 d. 18 val. Vilniaus mokytojų namuose (Vilniaus g. 39). Vietų skaičius ribotas, natomis pasirūpinsime. Registracija vyks iki gegužės 14 d.

Gegužės 18 d. programa:
14.00 – 15.10 Pasidainavimai su folkloro ansambliais
15.10 – 16.20 Ansamblių vakaro ir šokių dienos pasirodymai
16.20 – 18.00 Pasidainavimai su chorais
18.30 – 19.30 Ansamblių vakaro šokių pasirodymai

Daugiau informacijos apie gegužės 18 d., šeštadienį vyksiantį renginį „Vilnius dainuoja“ galite rasti čia.

Planuojama, kad istorinėje Dainų šventėje „Kad giria žaliuotų“ dalyvaus per 37 tūkst. dalyvių iš visos Lietuvos ir užsienio. Birželio 29 d. – liepos 6 d. Vilniuje skambės chorų atliekami kūriniai, pasirodys folkloro ansambliai, suksis šokėjų rateliai, gaus variniai pučiamieji instrumentai ir kt.

Komunikacijos skyrius, vrt@vilnius.lt

2024 m. gegužės 9 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: