Vilniaus mokytojų namai
EN

Koncertas „Romansas apie romansą”


VMN Didžioji salė
Sekmadienis
Sausio 11 d.
16 val.

Romansų popietė skirta katalikų bažnyčios 2014 metus skelbtų Šeimos metais užbaigimui. Taipat tiems, kas švenčia Naujuosius metus pagal Julijaus kalendorių ir visiems mėgstantiems jausmingą romansų muziką.

Jautri romansų dvasia vienija skirtingų tautybių žmones. Taip ir šiame koncerte skambės romansai iš įvarių šalių. Juos pristatys nuostabaus, jautraus, aksominio balso atlikėja MILA. MILA gimė ir mokėsi “Šiaurės Venecijoje” – Sankt Peterburge (Rusija). Studijavo daugelį meno rūšių, įgijo aktorinį išsilavinimą, bet pasirinko dainavimą. Muzikos ir Meno universitete, pas pasaulinio garso pedagogę Liudmilą Gadžijevą, baigė solinio dainavimo specialybę. Dalyvavo įvairiuose konkursuose bei festivaliuose. Koncertiniai maršrutai nusidriekė per įvairius pasaulio kampelius - JAV, Karibų baseino salas, Meksiką, Bahamus ir Bermudus, Pietų Amerikos šalis, Aliaską, koncertavo Vakarų Eurpoje, Skandinavijos šalyse, virš 15-kos metų prabėgo kartu dirbant su atlikėjais iš įvairių šalių, iš kurių pasisėmė neįkainojamą profesinę patirtį. Mila dainuoja įvairių stilių muziką septyniomis kalbomis. Pastaruoju metu save “atrado” dainuodama romansus, kurie labai artimi jos širdies virpesiams, tinka jos sodriam, aksominiam balsui. Naujojoje programoje skamba prasmingi romansai B.Pasternako, A. Achmatovos, S. Jesenino, M. Cvetajevos eilėmis. Mila prisipažįsta, kad jai yra didelis džiaugsmas turėti galimybę prisiliesti prie tokio brandaus žanro. Programą paįvairins keletas gražiausių pasaulio baladžių įvairiomis kalbomis. 

Milai akomponuoja garsus akordeono virtuozas doc. Genadijus Savkovas. Jis daugiau nei 30 metų grojo su akordeonistu E. Gabniu. Jų ansamblis buvo daugelio tarptautinių konkursų laureatas Klingentalio, Castelfidardo ir Lanciano miestuose. Genadij grojo "Excelsior" Baltijos kvintete, kuris taip pat buvo daugelių tarptautinių festivalių ir konkursų nugalėtojas. G.Savkov koncertuoja su žymiais Lietuvos dainininkais (V.Noreika, V.Prudnikovas, J.Leitaitė, N.Katilienė, R.Maciūtė), kameriniais ir simfoniniais orkestrais, Tomo Leiburo "Retro" muzikos ansambliu, fortepijoniniu trio "Musica Camerata Baltica" ir Čiurlionio styginių kvartetu. Jis koncertavo daugelyje Europos, Šiaurės ir Pietų Amerikos šalių, taip pat Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje. 
Be to, jis užsiima pedagogine veikla: G. Savkov dirba mokytoju ekspertu Naujosios Vilnios muzikos mokykloje ir docentu Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. 

Koncerte taipat talkina būgnininkas ir perkusistas Robertas Vilčinskas. Jis groja įvairią muziką (jazz, rock, pop, blues, bossa, latin, Caribbean, world, klasikinę). Bendradarbiauja su skirtingomis grupėmis, orkestrais ir dalyvauja daugelyje projektų. 

Programoje taipat dalyvaus specialus svečias, smuikininkas Vytautas Mikeliūnas. 

Smuikininkas ir aranžuotojas, žinomas akademinės muzikos atlikėjas: įvairių konkursų laureatas, ilgametis Šv. Kristoforo kamerinio orkestro koncertmeisteris. Šalia darbo akademinės muzikos kolektyvuose smuikininkas nuolat domėjosi džiazu. Dirbdamas orkestre, Vytautas Mikeliūnas inicijavo keletą orkestro projektų su džiazo muzikantais, aranžavo orkestrui džiazo kompozicijas. Džiazo scenoje debiutavęs 1981 m., smuikininkas nuolat balansavo tarp klasikos ir džiazo, tačiau pastaruoju metu atsidavė tik džiazui ir aranžuotėms. Vytautas Mikeliūnas vadovauja ir aranžuoja kolektyvui "Beduin String Quartet", groja su įvairiais šalies džiazo muzikantais. Jo muzikavime tyrinėjamos džiazo ir akademinės muzikos jungčių galimybės. Šalia kūrybinės Vytautas Mikeliūnas užsiima ir pedagogine veikla. 


BIlieto kaina 25 litai arba 7.24 Eur.

Senjorams ir neįgaliems 20% nuolaida.

Bilietus platina www.bilietai.lt

 



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: