Vilniaus mokytojų namai
EN

CHORAS BEL CANTO: JAUTRIAI IR ASMENIŠKAI


Šv. Kotrynos bažnyčia
Penktadienis
Sausio 23 d.
19.30 val.

Geriausias Lietuvoje Vilniaus mokytojų namų mišrusis neprofesionalų choras „Bel Canto“ naujuosius metus pradeda jaukiu koncertu Kotrynos bažnyčioje Vilniuje.

Po dviejų anšlaginių choro Kalėdinių ir 5 metų jubiliejui skirtų koncertų Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, kuriuose 2014 m. lapkričio 30 d. ir gruodžio 1 d. apsilankė daugiau kaip 1400 žiūrovų, „Bel Canto“ sugrįžta į kamerinę Kotrynos bažnyčios salę. Čia choras „Bel Canto“, kartu su solistais Lina Dambrauskaite, Jeronimu Miliumi ir pianistu Artūru Anusausku, pristatys jaukų kamerinį koncertą – „Choras „Bel Canto“: jautriai ir asmeniškai“.

Koncerte choras pirmą kartą po savo pasirodymo Pasaulio chorų olimpiadoje 2014 m. liepą, kur laimėjo aukso medalį, pristatys visą olimpinę, ypatingai sudėtingą programą. Tai - Giedriaus Svilainio kūrinį „O Quam Tristis“, švedų kompozitoriaus Sven-David Sandström „To see a World“, Vytauto Miškinio „Neišeik, Saulala“ ir specialiai chorui „Bel Canto“ Vytauto Miškinio parašytą kūrinį „I am Here“.

Koncerte taip pat skambės choro „Bel Canto“ pamėgti populiariosios klasikos kūriniai bei keletas muzikinių premjerų. Kartu su solistais Jeronimu Miliumi ir Lina Dambrauskaite, choras pirmą kartą pristatys amerikiečių kompozitoriaus Henry Mancini garsiąją dainą „Moon River“, parašytą 1962 m. kino filmui „Breakfast at Tiffany's“. Ši ypatingai populiari daina yra laimėjusi Kino Akademijos „Oskarą“ ir „Grammy“ už geriausią dainą. Koncerte choras „Bel Canto“ su savo bičiuliais taip pat pirmą kartą atliks bene garsiausios belgų atlikėjos Lara Fabian populiariąją „Broken Vow“, legendinės grupės „Queen“ kompoziciją „Bohemian Rhapsody“, taip pat kitus klasika tapusius populiariosios muzikos kūrinius.

Atlikėjai: Vilniaus mokytojų namų mišrusis choras „Bel Canto”. 
Koncerto svečiai: 
LINA DAMBRAUSKAITĖ (solistė), 
JERONIMAS MILIUS (solistas), 
ARTŪRAS ANUSAUSKAS (džiazo pianistas).
Dirigentas ARTŪRAS DAMBRAUSKAS.
Renginį veda LIVIJA GRADAUSKIENĖ.
Bilietai: 5 – 10 €.
Bilietus platina: www.bilietai.lt



Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: