Vilniaus mokytojų namai
EN

X Respublikinio vaikų ir jaunimo liaudies kūrybos atlikėjų konkurso „TRADICIJŲ PAVELDĖTOJAI“ perklausos


Šv. Kotrynos bažnyčia
Šeštadienis
Gegužės 29 d.
12:00 val.

Į konkurso perklausą tradiciškai kviečiami geriausi Vilniaus bei Vilniaus rajono kolektyvai. Laukiame visų Lietuvoje gyvenančių tautų, įvairaus amžiaus vaikų ir jaunimo folkloro kolektyvai, solistai, šeimyniniai ansambliai, tautinių šokių ansambliai, liaudies muzikos orkestrai bei ansambliai. Konkurso dalyvius atskirose „Folkloro“ ir „Stilizacijos“ kategorijose vertins kompetentinga komisija.
Konkursas vyksta trimis etapais – perklausos organizuojamos Klaipėdoje, Visagine ir Vilniuje. Laureatai ir jų mokytojai apdovanojami diplomais, padėkos raštais. Folkloro žanro laureatams bus suteikta teisė dalyvauti XVI tarptautinio folkloro festivalyje „Pokrovskije kolokola“, kuris vyks Vilniuje 2021 m. lapkričio 10-14 dienomis.
Respublikinis vaikų ir jaunimo liaudies kūrybos konkursas „Tradicijų npaveldėtojai“, rengiamas kiekvienais metais nuo 2012 m.
Konkurso tikslas ne tik skatinti vaikų ir jaunimo susidomėjimą, pagarbą tautiniam paveldui ir tolerantišką požiūrį į įvairių tautų kultūrą, jų įsitraukimą į liaudies kultūros populiarizavimo procesą, puoselėti liaudies muzikavimo ir choreografijos tradicijas, aktyvinti folkloro žanro atlikėjų veiklą, skatinti folkloro ansamblius bei solistus tobulėti, ugdyti jaunimo tautinę, kultūrinę ir meninę savimonę.
Konkurso organizatoriai ir rengėjai - Lietuvos tautinių mažumų folkloro ir etnografijos centras, Lietuvos kultūros taryba, Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Vilniaus miesto savivaldybė.
Renginys nemokamas, bet bus leidžiami tik dalyviai  ir juos lydinys asmenys.




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: