Vilniaus mokytojų namai
EN

Natalijos Arlauskaitės knygos „Savi ir svetimi olimpai: ekranizacijos tarp pasakojimo teorijos ir kultūros kritikos” pristatymas


„Meno avilio” Mediateka (214 aud.)
Ketvirtadienis
Gruodžio 11 d.
19 val.

Kino teoretikė dr. Natalija Arlauskaitė pristatys savo naują knygą „Savi ir svetimi olimpai: ekranizacijos tarp pasakojimo teorijos ir kultūros kritikos” (Vilniaus universiteto leidykla, 2014).

Monografija nagrinėja klasikos ekranizacijas skirtingose kino tradicijose ir sąlygas, kuriomis filmo suvokimas vyksta ekranizacijos režimu arba jį blokuoja. Taip pat – literatūros ir kino hierarchijų formavimąsi ir pertvarkymą kine nuo nebyliųjų filmų iki postmodernistinių, nuo melodramų ir siaubo filmų iki nežanrinių autorinių. Knygoje analizuojami Akiros Kurosawos, Peterio Greenaway’aus, Billo Morrisono, Clarence’o Browno, Josefo von Sternbergo, Vsevolodo Pudovkino, Romano Kačianovo, Mario Bavos, Teuvo Tulio ir kitų režisierių filmai. Ji skirta visiems ir visoms, kas domisi kino, literatūros, kultūros ir vizualumo studijomis.

Pirmaisiais įspūdžiais apie knygą dalinsis literatūros ir kino tyrinėtojos dr. Inga Vidugirytė-Pakerienė, Rima Bertašavičiūtė ir Vakarė Smaleckaitė.

Pristatymo dalyves kalbins filosofas Vaidas Gecevičius.

Tyrimą ir knygos leidybą finansavo Lietuvos mokslo taryba.



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: