Vilniaus mokytojų namai
EN

Lietuvos analitinės psichologijos asociacijos atvirų paskaitų ciklo PASKAITA VIRTUALIAI


Vilniaus mokytojų namai
Ketvirtadienis
Balandžio 16 d.
18.30 val.

Lietuvos analitinės psichologijos asociacijos organizuojama dr. Dovilės Kvedarauskienės paskaita „Grįžtu namo... Trijų kartų kelionė, išgyvenus autoritarinį režimą“ iš Vilniaus Mokytojų namų bus perkelta į virtualią erdvę ir paskelbta numatytąją 2020 m. balandžio 16 d. svetainėje www.lapa.lt.
Lektorė jungiškosios krypties psichoanalitikė taip pristato savo paskaitą:
„Visi nori tik į priekį eiti. Bet aš manau, šiandieną yra daug gudriau eit atgal. Žiūrėt, ieškot, ką praradom. /…/ O praradom ne tik daug: galimas daiktas, kad mes esam praradę viską: orą, vandenį, žemę, upes, upelius, medžius, gėles, dainas, nekaltumą, tikėjimą į viską, kas šventa“. Šie Jono Meko žodžiai nūdienos karantino kontekste skamba ir skausmingai, ir viltingai. Sulėtėję, sugrįžę į savo namus, iš išorinio pasaulio atsigręžę į vidinį, galime ieškoti svarbių pasimetusių dalių ir pamatinių vertybių.
Ar mes turime, kur grįžti? Ar autoritarinį režimą išgyvenusieji, jų vaikai ir anūkai atstatė prarastus namus - vidinius, ne tik išorinius? Namus, galinčius atlaikyti stiprius pokyčių, pavojų ir nerimo vėjus. 
Paskaitoje kalbėsime apie autoritarinio režimo griaunančią įtaką mažiausiai trijų kartų žmonių saugumo, susietumo ir vertės jausmams. Pasidalinsiu jungiškosios teorijos ir psichoterapijos būdais, padedančiais atkurti tęstinį tapatumą, atramos ir vidinės galios patyrimą“.
Maloniai kviesime klausytis paskaitos nemokamai, laukite nuorodos Lietuvos analitinės psichologijos asociacijos svetainėje www.lapa.lt.
Linkėdama sveikatos ir ramybės namuose,
Elona Lovčikienė
LAPA viešųjų paskaitų koordinatorė


Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: