Vilniaus mokytojų namai
EN

Naujienos


Kovo2012

Raginant tausoti gamtą, prie Vilniaus mokytojų namų suplevėsavo Žemės vėliava

Šiandien, lygiai vidudienį, 12 val. minėdami Žemės dieną, Vilniaus mokytojų namų darbuotojai, ragindami praeivius tausoti gamtą, idant ja galėtume harmoningai džiaugtis, kartu su viso pasaulio geros valios žmonėmis prie savo įstaigos iškėlė Žemės vėliavą. Vilniaus mokytojų namų direktorė Zita Žepnickienė, kreipdamasi į Vilniaus gatvės praeivius, kalbėjo, jog mūsų ir būsimų kartų gyvenimas priklauso nuo mūsų pačių - sąžinės ir iniciatyvų, tausojant vienintelę ir svarbiausią – Žemę. Vilniaus mokytojų namai palaikydami viso pasaulio geros valios žmonių iniciatyvą, jau nuo 1999 m. vykdo renginius, skirtus Pasaulinei Žemės dienai, tuo primindami visiems, kad praeitas didelis etapas žmonijos vystymosi istorijoje, laukiant naujų laikų su viltimi, kad bus geriau gyventi. Tačiau nevertėtų pamiršti, kad į naują tūkstantmetį pasiėmėme kalnus šiukšlių, pašiltėjusį klimatą, užterštą orą, žemę ir vandenis. Kurdami vis tobulesnę, patogesnę ateitį pridarome daugybę bėdų. Šiandien keldami Žemės vėliavą Mokytojų namų žmonės ragina: susimąstyti – ką galime pakeisti savo darbuose, gyvenimo būde ir mintyse, kuriant patogesnę aplinką. Pasitikdami sugrįžtančius paukščius – pasisemkime iš jų dvasinės energijos.

Kovo2012

Mokytojų namuose šurmuliavo žemaičiai...

Kovo 2 d. Mokytojų namuose vyko vakaras „Dubysai Žemaičių kalnai meilesni negu muižės raudonos“, skirtas Maironio 150-osioms gimimo metinėms. Dalyvavo literatūrologas dr. Regimantas Tamošaitis, aktorius Ramutis Rimeikis, Raseinių kultūros centro folkloro ansamblis „Degulė“ (vad. Asta Nikžentaitienė), Vilniaus mokytojų namų liaudiškos muzikos ansamblis „Kankleliai“ (vad. Daiva Čičinskienė). Kovo 3 d. Vilniaus mokytojų namuose buvo atidaryta fotografijų paroda „Žemaitijos rūkai“. Popiet Mokytojų namuose surengta žemaičių literatūros popietė. Joje dalyvavo Žemaitijos ir Lietuvos žemaičių rašytojai. Šv. Kotrynos bažnyčioje koncertavo Telšių, Mažeikių, Rietavo, Šiaulių r. meno kolektyvai. Rotušėje vyko Žemaitijos žvaigždžių koncertas „Mes iš Žemaitijos“. Jame dalyvavo Rugilė Martinkutė, Marius Petrauskas, Loreta Sungailienė, Rasa Rapalytė, Raigardas Tautkus, Andrius Kulikauskas, Petras ir Dominykas Vyšniauskai. Nuotraukas iš renginio rasite http://www.kultura.lt/lt/photos/index

Vasario2012

Žiema žiema, bėk iš kiemo!

Vilniaus mokytojų namai varė žiemą ne tik iš savo kiemo, bet ir iš Vilniaus gatvių.

Sausio2012

Vilniečiai linksmai atsisveikino su Kalėdų eglutėmis

Penktadienio vakarą daug tėvelių ir dar daugiau vaikučių susirinko Mokytojų namų kiemelyje, kur vyko jau tradicine tapusi beveik du dešimtmečius gyvuojanti šventė „Lik sveika, Kalėdų eglute“.

Gruodžio2011

Niekada nebus gerumo per daug. Šventiniai pusryčiai sostinės mokytojams senjorams

Kultūros ir švietimo centras Vilniaus mokytojų namai ir UAB „Salero“ antradienio rytą sukvietė Vilniaus mokytojus senjorus, Kalėdinių pusryčių, į neseniai atidarytą kavinę „The Room“ . Per 30 mokytojų vaišinosi arbata, kava , šiltomis bandelėmis ir kvapniais pyragaičiais. Pusryčiu metu senjorai pasakė daug šiltų žodžių, dėkodami už šią gražią iniciatyvą. Pasak senjorų, dabar jie Mokytojų namuose galės ne tik dainuoti, bendrauti , bet ir drąsiai užsukti į jaukią, moderniu interjeru kavinę „The Room“, kurios savininkas Ruben Pellon Martinez ir jo komanda šiltai ir nuoširdžiai pasveikino mokytojus senjorus, pakvietė ir ateityje lankytis čia. Ši iniciatyva – ne vienkartinė. Metų eigoje vyks 7 dideli projektai. Vilniaus mokytojų namai, bendradarbiaudami su kaimynystėje įsikūrusiais verslininkais UAB „Salero“, jau nuo rugsėjo mėnesio vykdo metus trunkantį projektą į kurį įeina 7 dideli renginiai. Pagrindiniai tikslai: mažinti socialinę atskirtį, sudaryti galimybę dalyvauti kultūriniame bei bendruomeniniame gyvenime senjorams, šeimoms, smurtą patyrusioms moterims, paskatinti žmones registruotis į kaulų čiulpų registrą , taip pagelbėti kraujo vėžiu sergantiems žmonėms.

Gruodžio2011

Su Šventėmis!

Mielieji, sveikiname Jus su Šv. Kalėdomis ir Naujaisiais 2012-aisiais metais. Linkime šiltų vakarų, krištolinių garsų, nevaržomos kūrybos, naujų atradimų, keisčiausių spalvų ir džiaugsmo kitais.

Spalio2011

Festivalio "Tai - aš" malonybės

Visą savaitę po Lietuvos miestus ir miestelius aidėjo IX tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis "Tai - aš". Jis trumpam užsuko pas kaimynus latvius ir lenkus. Poetiškas šurmulys baigėsi, Vytauto Kernagio vardo gitara įteikta ilgamečiam šio žanro festivalių organizatoriui ir atlikėjui Virgiui Stakėnui.

Spalio2011

Mokytojo diena Rrezidentūroje

Vilniaus mokytojų namų vaikų ir jaunimo folkloro ansamblis „Reketukas" dalyvavo Prezidentūroje, minint Tarptautinę mokytojo dieną.

40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: