Vilniaus mokytojų namai
EN

Naujienos


Spalio2022

Projekto „Neriam į Vilnių“ dalyviai dedikuoja eilėraščius ir trumpuosius filmus – Vilniaus jubiliejui!

Spalio mėnesį įsibėgėja Vilniaus mokytojų namų inicijuotas projektas – „Neriam į Vilnių“, kurio metu jaunimas iš skirtingų Lietuvos miestų ir miestelių kuria ne tik eilėraščius, bet ir trumpuosius filmus ir juos dedikuoja Vilniaus 700 metų jubiliejaus šventei! Projektas „Neriam į Vilnių“ sudarytas ir kelių jo esminių dalių, viena jų – virtualus eilėraščių konkursas – „Eiliuotas Vilnius“, kurio metu atrinkti jaunuoliai iš visos Lietuvos turėjo galimybę dalyvauti kūrybinio rašymo dirbtuvėse su kūrybinio rašymo lektore, dramaturge, dr. Gabriele Labanauskaite. Po šių dirbtuvių gimė net 30 dainų apie jauną, veržlų, įtraukiantį, stebinantį – Vilnių. Virtualiame konkurse sukurtoms eilėms muzikantai: Tautvydas Paulius Augustinas (Baltasis Kiras), Raminta Naujanytė (Bjelle) bei Gytis Ambrazevičius toliau kuria muziką ir tokiu būdu gims net 7 nauji muzikiniai kūriniai apie Vilnių! Šiuos naujus kūrinius gyvai bus galima išgirsti jau spalio 25 dieną, projekto „Neriam į Vilnių“ finaliniame renginyje, o naujų kūrinių natos suguls į naują leidinį, kuriuo bus dalinamasi su Lietuvių bendruomenėmis užsienyje, taip kviečiant ir juos minėti Vilniaus ypatingąjį jubiliejų!

Rugsėjo2022

Startuoja naujas kultūrinis projektas – „Neriam į Vilnių!“

Vilniuje startuoja naujas kultūrinis projektas apipintas eilėmis, kino dirbtuvėmis, kūrybiniais žaidimais ir lauktuvėmis – „Neriam į Vilnių“! Ši iniciatyva, skirta paminėti Vilniaus 700 metų jubiliejų, skatins bendradarbiavimą bei burs kartu kurti ne tik vilniečius bei miesto svečius, bet ir po pasaulį išsibarsčiusius lietuvius!

Liepos2022

Vilniuje vyks tarptautinis vaikų chorų festivalis „Europa Cantat Junior“

Visą savaitę Vilniuje skambės vaikų chorų balsai – liepos 16–23 d. sostinėje vyks vienas garsiausių pasaulyje vaikų chorų festivalis „Europa Cantat Junior“. Festivalyje dalyvaus 22 chorai iš Belgijos, Ispanijos, Vokietijos ir Lietuvos, repeticijas ves žymūs Europos chorinės muzikos dirigentai.

Gegužės2022

„Vilniusshyvanka“ – Vilnius puošiasi vyšyvanka

Vilnius palaiko Ukrainą ir kviečia artimiau susipažinti su jos kultūra Ukrainos dienose „Vilniushyvanka“ gegužės 13-15 d. „Vyshyvanka“ – tai ukrainietiški tradiciniais raštais išsiuvinėti marškiniai, o siuvinėtų raštų spalvų gama lyg žydinčioje pievoje.

Balandžio2022

Atvelykio šventė „Angelų vaikai – su meile Jums“!

„Angelų vaikai – su meile Jums“ – tai viena iš ilgiausias tradicijas turinčių švenčių Vilniaus mokytojų namuose, kuri organizuojama bendradarbiaujant su LR vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga. Jos metu ypatingi vaikai iš specialiųjų mokyklų, globos namų, ugdymo centrų iš visos Lietuvos sugužėdavo į VMN kiemelį, čia prekiaudavo savo pagamintais darbeliais, juos sveikindavo ir savo pasirodymais džiugino populiariausi Lietuvos atlikėjai ir muzikantai. Šventės ambasadorius ir ilgametis vedėjas Mantas Wizard visuomet nustebindavo išradingais triukais.

Balandžio2022

Mielieji, skirkite 1,2 % GPM Vilniaus mokytojų namų kultūrinių veiklų plėtrai

Kviečiame paremti Vilniaus mokytojų namus, skiriant 1,2 % gyventojų pajamų mokesčio. Šios lėšos prisidės prie mūsų kultūrinių veiklų plėtros, Vilniaus mokytojų namų bendruomenės idėjų įgyvendinimo.

Balandžio2022

Sekmadienį Vilniaus mokytojų namuose prasideda projektas „Ukrainiečiai – ukrainiečiams“

Prieš kelias savaites kvietėme atsiliepti ukrainiečius mokytojus ir būrelių vadovus, kurie norėtų (galėtų) savanoriauti ir tęsti savo veiklą Lietuvoje su vaikais iš Ukrainos. Pasiūlėme savo patalpas ir visą organizacinę pagalbą. Atsiliepė daugiau nei dešimt pedagogų, dauguma jų ieškojo mokamo darbo, keletui pagelbėjome bendradarbiaudami su kolegomis iš kitų įstaigų. Bet daugelis sakė: „Nesvarbu, kad dar tik ieškau mokamo darbo, tikrai visada atrasiu valandėlę mūsų vargšams vaikams, jiems taip dabar reikia palaikymo ir užsimiršimo“. Ukrainiečių mokytojų užsiėmimai vyks sekmadieniais. Šį sekmadienį balandžio 10 d. startuojame su dviem užsiėmimais: „Vaikų joga“, „Rankdarbių ir dailės“ būreliu. Ateityje prie projekto tikėtina prisijungs ir ukrainiečiai mokytojai dalykininkai, kurie galės pasiūlyti korepetitorių paslaugas mokiniams. Į šio sekmadienio būrelius dar turime po 4 laisvas vietas, jei žinote kam ši informacija būtų naudinga pasidalinkite. Dėl registracijos į nemokamus būrelius pas ukrainiečių mokytojus galima kreiptis el. paštu: vbuivyde18@gmail.com arba tel.: 8 650 14450 Kartu iki pergalės!

Kovo2022

Sekmadieniais Vilniaus mokytojų namai atveria duris Ukrainos mokytojams!

Vilniaus mokytojų namai kviečia burtis ir registruotis mokytojus ir neformalaus ugdymo pedagogus iš Ukrainos. Lietuvoje jau tūkstančiai pabėgėlių iš Ukrainos. Daugelis iš jų randa savo laikinus namus Vilniuje. Tikrai tarp jų yra mokytojų, būrelių vadovų, menininkų, kurie savo šalyje dirbo su vaikais ir norėtų tęsti šią veiklą Lietuvoje. Balandžio 24 d. atveriame savo duris ir kviečiame Ukrainos mokytojus sekmadieniais naudotis visomis mūsų auditorijomis ir salėmis, bei kartu kurti ukrainiečių namus Vilniuje. Esame pasiruošę tarpininkauti surandant mažuosius ukrainiečius, kurie norėtų lankyti būrelius ir pamokėles savo gimtąja kalba, taip pat pasistengsime pagelbėti su reikiamomis priemonėmis. Neabejojame, kad kol vaikai atras savo vietas lietuviškose mokyklose ir darželiuose, daugeliui bus smagu lankyti dailės, šokių, šachmatų, dainavimo ar kitus užsiėmimus su mokytojais iš Ukrainos. Tegu mūsų namai, tampa jūsų veiklos namais Vilniuje. Kartu iki pergalės! Prašome dalintis šia žinia ir kviesti registruotis mokytojus ir ukrainiečiu, dirbančius su vaikais ir paaugliais. Registracijos anketa: https://bit.ly/3N5Avdj Informacija: viktorija@kultura.lt, +370 650 14450

Kovo2022

Vilniečiai išvien su Ukraina!

Itin sunkiu metu Vilniaus miesto savivaldybė padeda Ukrainai pati ir ragina tai daryti vilniečius. Tinkami visi būdai, gal net nepaminėtieji čia. Šiame puslapyje rasite, kur galima kreiptis norint padėti ar ieškant pagalbos, bei kitą šiuo metu aktualią informaciją. Plačiau čia: https://ukraina.vilnius.lt/

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: