Vilniaus mokytojų namai
EN

Naujienos


Sausio2023

Atsisveikinimas su Kalėdų eglutėmis ir Trijų Karalių dovana Vilniaus Mokytojų namų kiemelyje

Sausio 6 dieną Mokytojų namų kiemelyje jau 31-ąjį kartą nuaidėjo tradicinė šeimų šventė „Lik sveika, Kalėdų eglute“. Kaip ir kasmet daugelis atsakingų vilniečių šeimų neišmetė nupuoštų eglučių į gatvę, atnešė jas į Mokytojų namų kiemelį ir džiugiame šurmulyje atsisveikino su žaliaskarėmis iki kitų metų. Net du pilni eglučių sunkvežimiai išriedėjo iš šventinio kiemo.

Gruodžio2022

„LIK SVEIKA , KALĖDŲ EGLUTE“– ŠVENTĖ VISAI ŠEIMAI!

Tylant didžiųjų švenčių šurmuliui, pasitinkant grįžtančią saulę bei keliaujančius po pasaulį ir Vilnių Tris Karalius, Vilniaus mokytojų namai kviečia smagiai atsisveikinti su eglutėmis, kurios tiek paslaptingumo ir jaudulio įnešė į mūsų namus ir širdis. Tai baigiamasis šventinio šurmulio „Kalėdos sostinėje“ akcentas. Šventės pradžia sausio 6 d. 18 val. Kiemo vartai atveriami 17.30 val.

Gruodžio2022

ŽYDRŪNO BUDZINAUSKO FOTOGRAFIJŲ PARODA. BALTŲ KULTŪROS LOPŠYS.

Remdamiesi lietuvių, latvių ir prūsų mitologija, archeologiniais tyrinėjimais bei rašytiniais 12 -18 amžiaus šaltiniais, šiaurės Lietuvos tautodailininkai sukūrė apie pusšimtį ąžuolinių dangaus ir žemės dievų, miško, vandens ir ugnies dievybių skulptūrų. Įspūdingos „Karališkųjų žalčių šeimos“ autorius, kultūros istorikas Vilius Puronas. Du jo didieji žalčiai siekia 60 m. o mažieji 25 metrus. Visa tai, bei kiti Baltų kultūros simboliai vaizdžiai atsispindi parodoje. Paroda veikia Vilniaus mokytojų namuose gruodžio 1-22 d. Įėjimas laisvas.

Lapkričio2022

ANNOS LINDH FONDAS LIETUVOJE ŠVENČIA VIDURŽEMIO JŪROS ŠALIŲ DIENĄ RENGINYS LIETUVIŲ IR TAUTINIŲ MAŽUMŲ VAIKAMS

Maloniai kviečiame prisijungti ir kartu su Anna Lindh fondu, bei teatro kūrėjais paminėti Viduržemio jūros regiono šalių dieną Vilniuje! Renginys vyks Lakpričio 28 d. nuo 19 val. Vilniaus mokytojų namų Baltojoje salėje (1a.) Trukmė apie 1 val. 30 min. Programoje - teatro „Teatriukas“ ir „Pojūčių teatro“ muzikinė programa - įvarių šalių dainos visai šeimai (apie 50 min.), paskui laisvas pabendravimas prie arbatos (apie 30 min.) Koncertą stebėti ir dalyvauti pakviestos Pabradės užsieniečių registravimos centro šeimos, Romų visuomenės centro šeimos, Ukrainiečių šeimos, įvairių tautinių mažumų ir lietuvių šeimos su vaikais. Daugiau informacijos telefonu (Dalia Mikoliūnaitė tel. +37068604303) Su šilčiausiais linkėjimais, Anna Linh fondo tinklas Lietuvoje, VšĮ „Teatriukas“, VšĮ „Pojūčių teatras“

Lapkričio2022

Vilniaus mokytojų namuose suskambės jau antrasis „Saulės muzikos festivalis”! Programos spektras – nuo archajiškos Šiaurės šalių muzikos iki dzūkodelikos!

Artėjant šaltymečiui – truputis saulės atokaitos. Lapkričio viduryje sostinę ir vėl šildo „Saulės muzikos festivalis“, dedikuotas pasaulio muzikai. Didieji koncertai Vilniaus mokytojų namuose bei Šv. Kotrynos bažnyčioje įvyks lapkričio 18-20 dienomis, o įvairios edukacijos dalyvių lauks iki pat sekmadienio.

Lapkričio2022

XXV Tarptautiniame akordeono festivalyje Vilnius 2022 – naujais vėjais dvelkianti grupės SUBTÌLUS muzika

Savaitei persiritus į antrą pusę, dažnam galvoje sukasi nekantrios mintys, kuo čia save nustebinus ir pamaloninus penktadienio vakarą. Idealus šio savaitgalio pradžios planas – grupės SUBTÌLUS koncertas. Keturi ekstremalūs muzikantai, rudens koncertų sezoną pradėję 170 metrų aukštyje ant TV bokšto lauko terasos, subtilų adrenalino pliūpsnį žada ir lapkričio 11 dieną 19 valandą Šv. Kotrynos bažnyčioje. Atlikėjai savo naujosios programos kūrinius apjungs į vientisą muzikinį vyksmą, persmelktą tam tikros mistikos. Ir tai ne viskas – koncerte dainuos lietuvius sužavėjusi džiazo vokalistė iš Ukrainos Valerija Kučerenko.

Lapkričio2022

Lapkričio 5 d. startuos XXV AKORDEONO FESTIVALIS Vilnius 2022!

Jubiliejinį, jau 25 – ą, Tarptautinį akordeono muzikos festivalį Vilnius 2022 atidarys meno vadovo akordeonisto Raimondo Sviackevičiaus ir jo ilgamečio scenos partnerio violončelininko Mindaugo Bačkaus duetas. Muzikantai savo koncertą dedikuoja neseniai amžinybėn iškeliavusiems lietuvių kompozitoriams – Vidmantui Bartuliui, Broniui Kutavičiui, Faustui Latėnui. Skambės šių autorių ir jų amžininkų kūrinių versijos, gimusios duetui glaudžiai bendradarbiaujant su kompozitoriais.

Spalio2022

Finaliniame projekto „Neriam į Vilnių“ renginyje: Baltojo Kiro, Bjelles ir Gyčio Ambrazevičiaus sukurtos dainos, trumpametražiai filmai bei edukacinis žaidimas!

Jau šį antradienį, spalio 25 dieną, Vilniaus mokytojų namuose įvyks Vilniaus 700 jubiliejui dedikuoto projekto „Neriam į Vilnių“ finalinis renginys! Šio renginio metu bus pristatyti 7 nauji muzikiniai kūriniai, gimę iš eilėraščių konkurso „Eiliuotas Vilnius“ eilių, 6 trumpametražiai filmai apie Vilnių, sukurti moksleivių iš visos Lietuvos bei edukacinio žaidimo „Vilnius – kietas riešutėlis“ turnyras! Rugsėjo mėnesio pabaigoje startavęs projektas pakvietė į virtualų eilėraščių konkursą „Eiliuotas Vilnius“, kurio dalyviai turėjo galimybę dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, o po jų kūrė eiles bei dainas apie Vilnių. Šių dirbtuvių metu sukurta virš 30 eilių, kurios atiteko muzikantams Tautvydui Pauliui Augustinui („Baltasis Kiras“), Ramintai Naujanytei Bjellei bei Gyčiui Ambrazevičiui. Iš visų eilių jie atsirinko 7 eiliuotus kūrinius, kuriuos sukūrė Patricija Strumilaitė, Laisvė Matiukaitė, Gabrielė Murzaitė iš Vilniaus, Linas Daugėla iš Kretingos, Viltė Bagdžiūtė iš Kauno bei Nojus Kvedaras iš Šiaulių ir pasinėrė į dainų kūrimo procesą!

Spalio2022

Saulės muzika | Pasaulio muzikos festivalis!

Skirtingos vietos, 10 renginių! Lapkričio 12-20 d. Vilniaus mokytojų namuose bei Šv. Kotrynos bažnyčioje vyks antrasis Pasaulio muzikos festivalis - „Saulės muzika“. Šiemet renginiai vyks net devynias dienas ir pristatome naujieną - festivalio draugų bilietą-abonementą. Jis leis patekti į visus koncertus bei edukacijas. „Saulės muzika“ – tarptautinis pasaulio muzikos (world music) festivalis Vilniuje. Tai žinomo Lietuvos multiinstrumentalisto Sauliaus Petreikio ilgai puosėlėta ir pagaliau įgyvendinta idėja. Renginiuose skambės pasaulio, folk ir instrumentinė muzika. Kiekvienais metais planuojama kviesti muzikantus iš skirtingų šalių. Šiemet po saule susiburs muzikantai iš Estijos, Švedijos, Danijos ir Lietuvos. Saulės Muzikos festivalis, tai ne tik koncertai ir pasirodymai. Organizatorių ambicija - auginti ir burti muzikinę bendruomenę, supažindinti klausytojus su pasaulio muzika, todėl svarbią festivalio dalį sudaro edukacijos, paskaitos ir meistriškumo pamokos su svečiais iš užsienio. Didelė dalis renginių - nemokami. Išsirinkite edukaciją ir parsisiųskite nemokamą bilietą.

Spalio2022

Jautriam Ukrainos paramos koncertui susiburs Veronika Povilionienė, Marijonas bei kiti žinomi atlikėjai

Penktadienį, spalio 21 dieną, sostinės Šv. Kotrynos bažnyčioje įvyks itin jautrus Ukrainos paramai skirtas koncertas „Neužmiršti“, kuriame į sceną kils Veronika Povilionienė, Marijonas Mikutavičius, Lietuvos kariuomenės orkestras bei daugelis kitų atlikėjų. Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, šis koncertas yra Veronikos Povilionienės iniciatyva, skatinanti nepamiršti bei kviečianti prisidėti prie paramos Ukrainai. Koncerto metu surinktos lėšos bus skirtos mokyklai „Varnų sala“, kurioje mokomi nuo karo pabėgę ukrainiečių vaikai. Rengiant šį paramos koncertą, tikima, kad muzika pripildys paguodos, stiprybės ir dar kartą visus pakvies bendrystei. Po Šv. Kotrynos bažnyčios skliautais pasirodys Veronika Povilionienė, Marijonas Mikutavičius, Dainius Pulauskas, Petras Vyšniauskas, Arkadijus Gotesmanas, Egidijus Ališauskas, Žygimantas Gudelis bei Lietuvos kariuomenės orkestras, Kauno liaudies dainos klubas „Blezdinga“, instrumentinio folkloro grupė Ratilai“ bei mokyklos „Varnų sala“ moksleivių kolektyvas. „Neužmiršti“ paramos koncerto metu Veronika Povilionienė dainuos ir kartu su ukrainiete Marina Pilipenko. Bus dainuojamos Lietuvos partizanų ir tremtinių dainos iš kompaktinės plokštelės „Neužmiršti“.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: