Vilniaus mokytojų namai
EN

Naujienos


Kovo2022

Ukrainos vaikai Lietuvoje!

DĖMESIO ! Prašome Jūsų pagalbos padėti paskleisti informaciją ir žinią Ukrainos šeimoms su vaikais esančioms Lietuvoje. Jau nuo kovo 5 dienos, kiekvieną šeštadienį prasideda dienos stovykla - užsiėmimai Vilniuje Ukrainos vaikams. Vieta - Vilniaus mokytojų namai, Vilniaus g. 39, Vilnius. Kviečiame Ukrainos šeimas jungtis į specialią facebooko grupę. Ten vyksta registracija ir bus skelbiama programa: Facebooko grupės pavadinimas: Українські діти у Литві - Ukrainos vaikai Lietuvoje https://www.facebook.com/groups/5046154952110242 Arba galima iškart pildyti anketą, norinčius dalyvauti kovo 5 d. stovykloje: https://forms.gle/HD9zoP63N4SbZtVM6

Sausio2022

Siautulingas sostinės gimtadienis Vilniaus mokytojų namuose: kieti riešutėliai, pirklys Petras ir papelijusi pirštinė

Siautulingai atšventėme sostinės gimtadienį Vilniaus mokytojų namų šaradų vakarėlyje gimnazistams „Vilnius – kietas riešutėlis“. Kūrybingame gimtadienio šventime dalyvavo gimnazistai iš Vilniaus Simono Daukanto gimnazijos, Vilniaus Jėzuitų gimnazijos, Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijos, Vilniaus statybininkų rengimo centro.

Sausio2022

„Vilnius – kietas riešutėlis!“ - gimtadieninis šaradų vakarėlis Vilniaus mokytojų namuose!

Kada gali sakyti, kad gerai atšventei gimtadienį? Kai prisiminus vakarėlį, norisi šypsotis, nes buvo gera kompanija, smagūs pokalbiai, linksmi užsiėmimai, geros dovanos ir nuo juoko skaudantys „žandai“. Taip Vilniaus gimtadienį žadame atšvęsti Vilniaus mokytojų namuose! Sausio 25 dieną 15 val. organizuojamas šaradų vakarėlis „Vilnius - kietas riešutėlis“. Pirmiausia buriame linksmą kompaniją ir kviečiame Vilniaus gimnazistus registruoti savo komandas ir užimti vietas „vipiniame“ svečių sąraše. Kodėl šaradų vakarėlis? Kaip sako įvairūs žodynai ir enciklopedijos - šarados yra eiliuotos mįslės. Šiuolaikiniame pramogų pasaulyje šaradomis taip pat vadiname linksmą žaidimą, kai turi suvaidinti priešininkų komandos užduotą žodį taip, kad jį kuo greičiau atspėtų tavo komanda. Mes kitu kampu pažvelgėme į visus šaradų variantus ir sumiksavome linksmą kūrybinių užduočių ir žaidimų kokteilį. Čia bus visko: ir eiliuotas protmūšis, ir užkoduotos dainos ir linksmos vienos raidės istorijos ir kitų kūrybinių staigmenų. Visų šaradų vakarėlio jungiamoji ašis, kaip ir priklauso bus jubiliatas - mūsų mylimas miestas Vilnius. Gal ir nustebsime, kiek dar daug visko apie jį nežinojome. Joks gimtadienis neįsivaizduojamas be dovanų, ne išimtis ir Vilniaus gimtadienis. Tik šaradų vakarėlyje viskas kitaip: švenčia Vilnius – o dovanos svečiams. Viso vakaro metu, rungtyniaudamos smagiose užduotyse komandos rinks gimtadienio valiutą – kietus riešutėlius, o vakarėlio pabaigoje bus surengtas aklasis aukcionas, kuriame uždirbtus riešutėlius bus galima išsikeisti į nuotaikingas dovanas. Kuo daugiau riešutėlių, tuo daugiau šansų nukauti gerą prizą! Šis šaradų vakarėlis - pirmasis renginys šventiniame gimtadienio renginių maratone belaukiant 700-ojo Vilniaus jubiliejaus. Tikėtina, kad bus ir daugiau šaradų turnyrų, o po metų susitiksime jubiliejiniame šaradų finale.

Sausio2022

Mokytojų namai švenčia laisvę: žvakutė lange - padėka širdyje!

Sausio 13 - osios ryte ir Vilniaus mokytojų namų languose uždegsime atminimo žvakutes. Prieš trisdešimt metų žvakučių niekas nedegė, tą sausio rytą buvo tik nerimastingas laukimas ir nežinia. Puls ar nepuls, grįš ar negrįš? Ir kai kurie negrįžo. Bet tie negrįžusieji savo auka nutiesė mums Laisvės kelią. Kelią, kuriuo mes kaip tauta einame jau trisdešimt metų būdami dėkingi jiems, dar tokios netolimos praeities dydvyriams, kurie išsaugojo mums laisvę būti, gyventi ir kurti. Aukščiausia padėkos nata suskambės patriotinis atminties koncertas ,,Laisvė širdyje“ Vilniaus mokytojų namų Baltojoje salėje sausio 13 d. 18 val. Koncerte dalyvaus Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos moksleivis Mantas Berulis (fortepijonas) - mokytoja Vaida Liucija Kirvelytė, Vilniaus politinių kalinių ir tremtinių choras „Laisvė“, Vilniaus mokytojų namų mišrus senjorų choras „Versmė“ - vadovas Gintaras Skapas. Koncerte skambės visiems gerai žinomos patriotinės dainos ir melodijos, kurios atlikėjų ir klausytojų širdis įkvėps plakti vieningu atminties ir vilties ritmu. Minėkime ir švęskime drauge Laisvės gynėjų dieną!

Sausio2022

Šventė visai šeimai „Lik sveika, Kalėdų eglute“

Šis renginys organizuojamas Vilniaus mokytojų namų kiemelyje jau skaičiuoja ketvirtą dešimtmetį. Ne viena karta užaugusi su šia švente dabar atsiveda jau savo vaikus. Pagrindinis šventės tikslas, kad vaikai ir tėveliai suvoktų pagarbos gamtai, saugojimo svarbą. Renginiu siunčiama žinutė, kad eglutė turės antrą gyvenimą. Jeigu tikėti mūsų sekama pasaka, tai sunkvežimis prikrautas eglučių išveš jas miško globon, kad kitais metais ji sugrįžtų į mūsų namus. Šventė įvyks sausio 6 d. 18 val. - Vilniaus mokytojų namų kiemo vartai atveriami 17.30 val. Stebuklingame, įspūdingai išpuoštame kieme susirinkusiųjų lauks įvairios pramogos: žiemos krepšinis „Taiklioji ranka“, šeimų slidės, šėlionės su sniego gniūžtėmis, paslaptingoji juodoji palapinė ir kitos pramogos. Visoms linksmybėms vadovaus animatorių komanda „Gyvieji žaislai“. Suskambus fanfaroms scenoje pasirodys muzikos grupė „Mini kivi“. Smagias daineles balsingai trauksime visi kartu. Į kiemelį palaiminti visų užsuks trys Karaliai – Kasparas, Merkelys ir Baltazaras, kurie palaimins visus susirinkusius. Primename, kad kviečiami ir tie, kurie šventėms puošė Lietuvoje ir užjūrio platybėse užaugintas eglutes, ir tie, kurie tausodami gamtą savo namus dabino dirbtinėmis eglutėmis.

Gruodžio2021

Vilniaus mokytojų namai atveria vartus į stebuklų kiemą

Aplankėte visas gražiausias sostinės eglutes ir šventiškai išpuoštas vietas ir galvojate, kad visas Vilniaus grožis jau saugiai įamžintas? Turime gerų žinių: dar vienas stebuklingas Vilniaus kiemelis atveria savo vartus. Kur dar galėtumėte išvysti sparnuotą karvę ir šiaurės elnią susitikusius po didžiule žiemos saule? Ateikite į Vilniaus mokytojų kiemelį (Vilniaus g. 39), pasidžiaukite šventinių lempučių žėrėjimu, pasmalsaukite, kas sukrauta elnio rogėse, išsirinkite, kuri iš 15 pasipuošusių eglučių jums yra gražiausia. Vartai atviri kasdien nuo 9 iki 20 val. iki sausio 6 dienos, kada visus pakviesime į jaukią šeimų šventę „Lik sveika, Kalėdų eglute!“ Žaižaruojančio švenčių laukimo!

Lapkričio2021

POEZIJOS IR MUZIKOS VAKARAS „NEKLAUSKIT MEILĖS VARDO…“

Šiemet minime poeto Pauliaus Širvio 101-ąsias metines. Nebus per stipru pasakyti, kad poetas sukūrė savotišką lietuvių romansinę lyriką ir paliko tokių skaidrių šedevrų, lyg pačių žmonių būtų išdainuoti. Publikai jis buvo jo paties dainų herojus, ji nedarė skirtumo tarp poeto žodžio ir gyvenimo, tarp kūrybos ir likimo, ir tai nepaprastai jaudino. Lapkričio 20 d. 16 val. Vilniaus mokytojų namų didžiojoje salėje vyks Pauliaus Širvio kūrybos vakaras „Neklauskit meilės vardo“. Dalyvauja Vilniaus mokytojų namų romansų ansamblis „Juodoji rožė“, poeto kūrybos ir gyvenimo tyrinėtojas, rašytojas Stasys Lipskis, diktorius Juozas Šalkauskas.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: