Vilniaus mokytojų namai
EN

Naujienos


Lapkričio2021

Vilniaus mokytojų namai ir Saulius Petreikis pristato pirmąjį pasaulio muzikos festivalį sostinėje: „Tai bus saulėtas muzikinis blyksnis lapkričio darganoje“

Lapkričio 11–13 dienomis sostinėje, Vilniaus mokytojų namuose, vyks pirmasis tarptautinis pasaulio muzikos festivalis – „Saulės muzika“. Jungtiniame koncerte scena dalinsis žinomi atlikėjai iš Baltijos šalių, kurie atliks šiuolaikinę folk muziką. Kamerinio festivalio metu vyks ir nemokami meistriškumo kursai bei edukaciniai renginiai visai šeimai.

Lapkričio2021

Šv. Kotrynos bažnyčia šį penktadienį kviečia į išskirtinę premjerą!

Šv. Kotrynos renginių salė jau šį penktadienį lapkričio 5 d., 19 val. Jus kviečia patirti specialiai Šv. Kotrynos bažnyčiai sukurtą muzikinę programą koncerte „Erdviniai baroko muzikos dialogai“, kuri net ir nepatyrusį klausytoją nustebins savo akustiniais ir erdviniais sprendimais. „Tai bus ir istorijos atgaivinimas, ir eksperimentas, nes Šv. Kotrynos bažnyčios architektūrinės ypatybės prašyte prašosi išmėginti visas bažnyčios erdves, tad galiu jus užtikrinti, jog scenoje atliekamų kūrinių bus kone mažiausiai” po pirmųjų repeticijų erdvėje savo susižavėjimo, atrastais naujais sąskambiais, neslėpė projekto meno vadovas ir tarptautinio senosios muzikos ansamblio „Canto Fiorito“ vadovas Rodrigo Calveyra. Tarptautinio senosios muzikos ansamblio „Canto Fiorito“ dainininkus šiame koncerte papildys aukščiausios tarptautinės klasės istorinių pučiamųjų instrumentų – kornetų ir barokinių trombonų komanda, kurią sudaro muzikantai iš Italijos, Meksikos, Ispanijos, ką tik groję premjeras Paryžiaus Eliziejaus laukų teatre ir prestižinėje Ženevos „Victoria Hall“ salėje. Jie padės atskleisti venecijietiško polichorinio muzikavimo tradicijos puošnumą ir spindesį.

Spalio2021

Šv. Kotrynos bažnyčia kviečia į ypatingą, akustiškai negirdėtą, koncertą!

Lapkričio 5 d. 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje skambės išskirtinis koncertas – „Erdviniai baroko muzikos dialogai“, skirtas specialiai šios bažnyčios erdvei ir istorijai. Jei bent kartą lankėtės Šv. Kotrynos bažnyčios renginių salės koncerte ar ekskursijoje turbūt pastebėjote joje esantį balkoną skirtą didiesiems bažnyčios vargonams ir visiškai unikalius, retai kur sutinkamus balkonėlius abiejose bažnyčios pusėse, kurie jau senokai nenaudojami pagal tikrąją jų paskirtį. Šie du užapvalintos formos balkonai, iškilę kiek aukščiau klausytojų, buvo specialiai sukurti bažnyčioje grojusiems ir dainavusiems muzikantams. Lapkričio 5 d. pirmą kartą po keleto šimtmečių šie architektūriniai elementai bus panaudoti pagal tikrąją jų paskirtį! Specialiai Šv. Kotrynos bažnyčios erdvei skirtą programą sukūrė ir publikai pristatys tarptautinis senosios muzikos ansamblis „Canto Fiorito“, vadovaujamas Rodrigo Calveyros.

Spalio2021

Pasaulio muzikos festivalis „Saulės muzika“

„Saulės muzika“ – pirmas tarptautinis pasaulio muzikos (world music) festivalis Vilniuje. Tai muzikos virtuozo, žinomo Lietuvos multiinstrumentalisto Sauliaus Petreikio ilgai puosėlėta ir pagaliau įgyvendinta idėja. Festivalis neapsiriboja vienu žanru, čia skambės pasaulio, folk ir instrumentinė muzika.Kiekvienais metais bus kviečiami muzikantai vis iš kitų šalių. Šiemet po saule susibūrė muzikos virtuozai iš Latvijos, Estijos ir Lietuvos. Saulės muzikos festivalis, tai ne tik koncertai ir pasirodymai. Festivalio ambicija yra auginti ir burti muzikinę bendruomenę, world music entuziastus, todėl festivalio kalendoriuje viena diena skiriama edukacijoms, paskaitoms ir meistriškumo pamokoms su muzikos profesionalais iš užsienio. Visos meistiškumo pamokos nemokamos. Pagrindinis festivalio koncertas, tai saulėtas muzikinis blyksnis lapkričio darganoje. Po Didžiosios salės skliautais skambės muzika atliekama geriausių žanro atstovų.

Spalio2021

Vilniaus mokytojų namai nuoširdžiai sveikina MOKYTOJUS!

Ruduo tai muzika, poezija ir spalvos! Ruduo - tai XIX kartą vykstantis festivalis „Tai - aš“! Šį tarptautinį dainuojamosios poezijos festivalį organizuoja Vilniaus mokytojų namai, todėl šiandien su Tarptautine mokytojų diena sveikiname visus mokytojus! Mokytojams norim padovanoti gerų emocijų ir 20 % nuolaidą festivalio bilietams su kodu MOKYTOJAMS.

Rugsėjo2021

Ruduo – pats tinkamiausias metas poezijai, dainoms bei jaukiam festivaliui „Tai – aš“!

Vilniaus mokytojų namų organizuojamas dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ džiaugiasi atėjusiu spalvingu rudeniu ir kviečia geruosius vitaminus žiemai kaupti ne kur kitur, o festivalio koncertuose, kurie vyks jau spalio 18-24 dienomis! Šių metų, devynioliktą kartą rengiamo festivalio „Tai – aš“ programa ragins mėgautis rudeniu jaukiuose, poetiškuose koncertuose, išgirsti naujus muzikinius projektus bei akcentuos lietuvių poetų kūrybos grožį.

Rugpjūčio2021

Jau šiandien (ne)bardiškose rudens sutiktuvėse įžanga į festivalį „Tai – aš“!

Šį antradienį, Vilniaus mokytojų renginių kiemelyje, festivalis „Tai – aš“ rengia ne visai bardiškas rudens sutiktuvės, kuriose išskirtinius koncertus surengs grupės „Graži ir ta galinga“ bei „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. Grupių pasirodymuose ne tik žinomi kūriniai, tačiau ir specialiai ruošiama programa, kurioje ir bardiškos muzikos opusai!

Rugpjūčio2021

Vasarai baigiantis tranki bardų festivalio įžanga: grupių „Graži ir ta galinga“ ir „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ koncertas!

Paskutinę vasaros dieną, rugpjūčio 31-ąją, Vilniaus mokytojų namų kiemelyje - „Vasaros Terasoje“ – „(Ne)bardiškos rudens sutiktuvės“ tai įžanga į šių metų festivalį „Tai – aš“, kuriame neįprastas istorijas pasakojančios merginos - „Graži ir ta galinga“ ir nuolat nuostabą sukeliantys – „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Rugpjūčio2021

XIX-asis Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ kviečia pasitikti rudenį!

XIX-asis Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ kiekvieną rudenį ateina taip pat, kaip ta paukščio giesmė ar veidą glostantis lietus iš maestro Vytauto Kernagio dainos „Nenusigask, tai – aš“, kuri ir inspiravo šio festivalio pavadinimą. Šiemet esame nekantrūs, tad net nesulaukę rudens, kviečiame į festivalio preliudiją jau rugpjūčio 31 d. 19 val. Pasimatykime triukšmingame koncerte – „(Ne)bardiškos rudens sutiktuvės“! Pagrindiniai festivalio renginiai vyks spalio 18-24 d. Šiemet be tradicinių ir jau pamėgtų šeimoms ir tikriems dainuojamosios poezijos gurmanams skirtų koncertų šv. Kotrynos bažnyčioje, organizatoriai žada eksperimentinių projektų, (ne)bardiškų muzikinių patyrimų su auksinio rudens poskoniu! O jaunieji bardai jau „galanda stygas“ ir ruošiasi jaunųjų dainų kūrėjų ir atlikėjų pasirodymams „Tai - aš” naktinėjimuose, Vilniaus mokytojų namų Baltojoje salėje. Sekite festivalio naujienas www.tai-as.lt, www.kultura.lt, festivalio socialinį tinklą Facebook ir apie viską sužinokite pirmieji! Festivalis „Tai – aš“ rengiamas nuo 2003 m.

2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: