Vilniaus mokytojų namai
EN

Naujienos


Rugpjūčio2021

XIX-asis Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ kviečia pasitikti rudenį!

XIX-asis Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ kiekvieną rudenį ateina taip pat, kaip ta paukščio giesmė ar veidą glostantis lietus iš maestro Vytauto Kernagio dainos „Nenusigask, tai – aš“, kuri ir inspiravo šio festivalio pavadinimą. Šiemet esame nekantrūs, tad net nesulaukę rudens, kviečiame į festivalio preliudiją jau rugpjūčio 31 d. 19 val. Pasimatykime triukšmingame koncerte – „(Ne)bardiškos rudens sutiktuvės“! Pagrindiniai festivalio renginiai vyks spalio 18-24 d. Šiemet be tradicinių ir jau pamėgtų šeimoms ir tikriems dainuojamosios poezijos gurmanams skirtų koncertų šv. Kotrynos bažnyčioje, organizatoriai žada eksperimentinių projektų, (ne)bardiškų muzikinių patyrimų su auksinio rudens poskoniu! O jaunieji bardai jau „galanda stygas“ ir ruošiasi jaunųjų dainų kūrėjų ir atlikėjų pasirodymams „Tai - aš” naktinėjimuose, Vilniaus mokytojų namų Baltojoje salėje. Sekite festivalio naujienas www.tai-as.lt, www.kultura.lt, festivalio socialinį tinklą Facebook ir apie viską sužinokite pirmieji! Festivalis „Tai – aš“ rengiamas nuo 2003 m.

Gegužės2021

Festivalio „Pasakų pavasaris“ atgarsiai

Festivalis „Pasakų pavasaris“ - jauniausias narys Vilniaus mokytojų namų festivalių šeimoje. Jau nugriaudėjo du festivalio pavasariai. Pirmaisiais metais ieškojome lietuviškos pasakos: visos renginio aktyvacijos buvo skirtos šiai temai. Antraisiais metais, bandydami suprasti koks šiuolaikinės kartos santykis su pasakos žanru, šventę pavadinome „XYZ atranda pasaką“.

Balandžio2021

Atvelykio šventė „Angelų vaikai – su meile Jums“

Jau daugelį metų iš eilės Atvelykio šventę „Angelų vaikai – su meile Jums“ švęsdavome kartu Vilniaus mokytojų namu kiemelyje, kur savo darbelius pristatydavo specialiųjų mokyklų, globos namų, ugdymo centrų ugdytiniai iš visos Lietuvos. Šiais metais Lietuvos Respublikos vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga bei Vilniaus mokytojų namai pakvies į virtualų renginį, kuris vyks balandžio 11 d. socialinio Facebook tinklo Vilniaus mokytojų namai paskyroje.

3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: